Una web sobre les noies invisibles de la fractura digital de gA?nere
Cerca

No vull que la informàtica fomenti el consumisme

I de cara al futur, l’única idea que sé és que vull aplicar la informàtica a fer algo bo, perquè la informàtica està com molt enfocada cap al capritx, cap al consum. Vull que la informàtica ajudi a la gent més que no pas: “Ai, tinc l’últim iphone”, “Ai, ara el mes següent acaben de treure un altre….” és fomentar el capitalisme i molt el capritx.

Doncs no, jo vull… aplicar la informàtica a la medicina, a les operacions de cor, per exemple, de física quàntica… O a alguna cosa que ajudi, no ho sé, vull fer alguna cosa que tingui rellevància, que ajudi a la gent. O a les persones grans que viuen soles a casa, com allò del botó de la teleassistència per si els hi passa alguna cosa. Jo vull encaminar-me cap a aquests camps. Però bé, encara estic molt al principi, i encara he de veure. De moment no hi ha res que em cridi molt, i l’únic que veig clar és que no m’agrada el maquinari, no vull acabar sent una informàtica de “Crida a l’informàtic que se m’ha trencat l’ordinador per a que me l’arregli”.

I no sé, poder tenir un treball estable, tenir un bon sou, que sigui agradable, que no treballis sol, que treballis en equip. Bàsicament això és el que em crida. Crec que sóc més de treball conjunt, per exemple no em veig manant, no se’m dóna molt bé. Si ho he de fer ho faig, però no em veig com una directiva. Potser perquè sóc tímida, més de segons plans, però potser això ho haig d’anar aprenent al llarg de tot aquest recorregut. I potser sí que estic oberta a marxar, a estudiar idiomes, i quan acabi els estudis doncs marxar a Alemanya que diuen que necessiten enginyers informàtics, o a on sigui, on hi hagi treball.

Lola, 18 anys, 1r d’Enginyeria Informàtica