Una web sobre les noies invisibles de la fractura digital de gA?nere
Cerca

“Tens molts nois per triar!”

Les meves amigues em diuen “Ui! Tens molts nois!”, com dient “nois per triar”, però bé, aquí la meitat són molt friquis, per dir-ho d’alguna manera. O sigui, no en el sentit que jo no vaig amb ells perquè són friquis, sinó en el sentit que ells estan a lo seu, i van amb el seu ordinador i passen de tothom.

Jo crec que quan la gent pensa en un informàtic, s’imagina a una persona grassa, amb ulleres, davant d’un ordinador, així, sense parar, aquest és una mica l’estereotip. Però en realitat, no, o sigui, ara que estic aquí, a un informàtic li veig més cap que una altra cosa. Més intel·ligència que una altra cosa. Perquè això d’estar tot el dia així, tampoc… A veure, que jo quan tinc temps lliure de seguida quedo amb els amics, i molts d’aquí potser es fiquen a jugar a l’ordinador o a la consola. Això potser seria el que entenc per friqui, algú que està capficat amb els jocs i suposo que la gent també pensa això.

Els informàtics hem de tenir el cap molt estructurat, com si diguéssim, perquè cal tenir les coses molt clares. Per exemple, quan et diuen de fer un programa has de tenir molt clar els passos que seguiràs, perquè sinó “Ai, m’he deixat no sé què”, i comences a canviar coses i al final tens un cacau allà que no saps ni el que acabes de fer. O sigui, has de tenir les idees molt clares, molt estructurat tot. Acostumen a ser molt llestos, els informàtics, els que estan en bons llocs de treball i tal, són gent llesta.

A mi encara em queda molt per estudiar, però de moment vaig fent.

Mireia, 18 anys, 1r d’Enginyeria Informàtica